! Zonder Kop

Je zult je kind helpen omgaan met een moeilijke levenssituatie door hem een ​​boek aan te bieden waarvan de held dezelfde moeilijkheden ervaart. Hij zal zien dat hij niet alleen is in zijn ongeluk en dat er uit elke moeilijke situatie een uitweg is. Maar hoe u het juiste boek kiest? Om te beginnen, om een ​​soort “literair ziekenhuis” te bekijken, dat werd gecreëerd door de bibliotherapeuten Ella Bertu en Susan Elderkin.

Resulterend en grofheid, eerste liefde en afhankelijkheid van computerspellen, onwil om hun handen te wassen en ontevredenheid over hun uiterlijk … voor een paar honderden problemen die kinderen en adolescenten, evenals hun ouders, Britse bibliotherapeuten Ella Bertu en Susan Elderkin pakte een geschikt boek “Medicines” op en legde uit hoe ze handelen. Hen “Boek als medicijn voor kinderen” Ik ging naar de Sinbad Publishing House. We publiceren fragmenten.

een. Angst voor duisternis

Bijna alle kinderen zijn op zijn minst een beetje en ze zijn bang voor het donker. Bovendien wordt angst meestal niet door zij zelf veroorzaakt, maar door die vreselijke dingen die in haar op de loer kunnen liggen. Het is de moeite waard om de wil de wil te geven, en het kind is onmiddellijk omringd door allerlei beecs en monsters. Zodra ze uit de hoeken klimmen, ren je naar de kast achter het boek Martina Waddell “Waarom slaap je niet?”(Polyandria, 2015).

Wanneer een berenwelp klaagt dat hij niet in slaap kan vallen, stelt de Big Bear zijn berenboek uit en nadert om erachter te komen wat er is gebeurd. De beer zit in de wieg en grijpt zichzelf door de achterpoten die kinderen doen als ze zich ergens voor schamen. Eindelijk geeft hij toe dat hij bang is voor duisternis. ‘Wat een donker?” – Vraagt ​​een grote beer. “Degene om me heen,” antwoordt de beer’s beer, en de lezer ziet praktisch hoe hij opgewonden op de pagina heen en weer zwaait. Een grote beer brengt een zaklamp en het verspreidt de duisternis een beetje.

Dit geruststellende, ontspannen en zeer slaperige boek versnelt de retraite in slaap en volwassen en het kind.

2. Oneindig

Er is niets mis met een eenling zijn. Maar een kind dat te veel tijd alleen met zichzelf doorbrengt, ontneemt zich van de geneugten van vriendschap. In dit geval zal een tedere boek dat door poëzie wordt uitgevoerd, nuttig voor hem zijn Victoria Ternbull “Pandora” (Polyandria, 2017).

In de wereld van gebroken dingen leefde de vos van Pandora alleen, maar ze verlangde hierdoor niet. De hele dag was ze bezig met het kiezen van dingen die door mensen werden weggegooid, ze repareerde zoals ze wist hoe, en gaf ze hen een nieuw leven.

Maar ooit viel een vogel met een gebroken vleugel uit de lucht. Pandora wist niet hoe hij het moest repareren, en legde de vogel daarom gewoon zo handig mogelijk en liet hem niet de hele nacht achter. Nadat ze het had versterkt, begon ze op de grond te springen – en vervolgens verder te vliegen, maar elke keer keerde ze altijd terug naar haar vriend met gasten. En de wereld van Pandora begon tot leven te komen – totdat het veranderde in een helder, bloeiend, geurig bos.

Dit is wat er gebeurt met de ziel van een persoon, opgewarmd door vriendelijke warmte en participatie. Misschien na het lezen van Pandora, zal je kleine eenling voor het eerst nadenken wat hij weigert?

3. Grofheid

Als je goed gemanneerde kind plotseling een echt varken is geworden, haast je dan niet om te rouwen om je pedagogische falen te rouwen. Grofheid en wreedheid, soms gemanifesteerd in ieder van ons, kunnen goede redenen hebben. Dit wordt

cialis kopen

opmerkelijk geïllustreerd door een prentenboek Dina Gellert “How Piglet werd een wrak” (Rainbow, 1996).

Op een ochtend wordt een patch wakker in een vreemde bui. Niet slecht en niet goed, niet in verdrietig en niet in vrolijk. alsof alles in hem kookt en kookt. En hij verleidt hem om iemand te laten neuken. Bij het ontbijt, hij opzettelijk een glas melk omvergeworpen, op weg naar school, legt hij het zandpaleis neer gebouwd door kippen, en in de rekenkundige les zet hij de leraar met een knop op een stoel. Natuurlijk, ‘s avonds, valt de patch zoals het zou moeten.

Het verhaal eindigt gelukkig: Piglet verdraagt ​​zijn moeder en vraagt ​​om vergeving van iedereen die beledigd is. Ze laat de lezer denken dat veel destructieve emoties een mentale pijn waard zijn die geen gezonde uitgang heeft gevonden, en in feite kan onbeleefd zo slecht zijn als degenen aan wie hij onbeleefd is.

vier. Eeuwig drukke ouders

Om kinderen te onderwijzen en tegelijkertijd te werken, de orde in huis te handhaven, te controleren en tijd te snijden voor een nieuwe serie van je favoriete serie is erg moeilijk. Maar het kind moet weten dat hij in de lijst met belangrijke zaken niet op de laatste plaats staat. Lees hem een ​​boek Eliza Rosi “Moeder heeft haast?”(Polyandria, 2017).

De moeder van Ernest en Margarita, net als elke andere moeder, rent altijd, haast en probeert op tijd te zijn. Ze vraagt ​​vaak Ernest en Margarita om zichzelf te spelen terwijl ze werkt, en als de kinderen rommelen, breekt moeder soms in een schreeuw.

Maar “soms lijkt moeder te snel te vliegen” – en dan stopt ze met haasten. Moeder, Ernest en Margarita spelen samen, zingen in drie stemmen, bakken een heerlijke cupcake en bewonder de wolken. Mam geniet van elke minuut en denkt niet aan de tijd. En dan lijkt het te stoppen.

Een helder verhaal waarin waarschijnlijk elke moeder zichzelf herkent. Voor volwassenen zal ze een aangenaam medicijn worden voor overmatige haast, voor kinderen – een herinnering dat, ongeacht hoeveel moeder haast heeft, ze nog steeds van haar kinderen houdt.

5. Hysterie

Het woordenboek geeft ons de volgende definitie van hysterie: “Hysterie is een ongecontroleerde uitbraak van woede of irritatie die kenmerkend is voor jonge kinderen”. Ongeacht of ze regelmatig of van tijd tot tijd gebeuren, in een crisis, of in reactie op een moeder “nee”, is een medicijn voor driftbuien van vitaal belang voor zowel kinderen als volwassenen in een straal van nederlaag. En beide zijn het meest geschikt voor een prentenboek “Zainnka” door Mo Villems (Career Press, 2013), wiens actie plaatsvindt in de straten van Brooklyn.

Papa neemt een kleine trixi mee in de was. Trixie loopt bij de hand met papa en grijpt zijn geliefde pluche Zainna. In de was “helpt” ze papa, waarbij ze de munten in de opening van de wasmachine legt. Eindelijk is het werk gedaan, en papa en Trixie gaan op weg terug. Papa flikt opgewekt, maar Trixie bevriest plotseling en we zien dat haar ogen groot, slecht lang worden. Trixie trekt de hand van zijn vader en roept: “Tadi Nyapa!””

We weten wat ze wil zeggen, Trixie weet wat ze wil zeggen, maar papa. Oh, arme vader heeft geen idee. Daarom zal hij op de volgende pagina’s een volledig geschaal hysterie overleven met doordringende schreeuwen, tranen, snikken, kronkelende handen en benen en een demonstratieve weigering om van de plaats te gaan. Als ze thuiskomen, begrijpt mama onmiddellijk wat er is gebeurd en de familie snelt terug naar de wasruimte om Zainnet te redden van de wasmachine.

Lees dit boek aan het kind nadat de onweersbui is ontwaken, en het zal u helpen elkaar te begrijpen.

admin2

Leave a Reply

Your email address will not be published.