blog

Повярвайте ми – няколкото допълнителни минути си заслужават напълно.

D3 е типът витамин D, който тялото ни синтезира от слънчева светлина. D2 се намира в растенията и не се прави от човешкото тяло.

Тъй като витамин D е разтворим мазнини, трябва да го приемате с източник на мазнини-в идеалния случай, около времето за хранене.

Колко ни трябват?

Има хора, които вземат до 20 000 IU витамин D на ден! Това умно ли е? Ще ни помогне ли наистина мега дозиране Препоръчан сайт витамин D, отколкото да вземем стандартната доза?

RDA за витамин D за възрастни е 600-800 IU/ден. Но както споменах по -горе, някои хора отиват далеч и над тази сума. И честно казано, RDA е заобиколен от много спорове. Има много, много лекари и други професионалисти, които вярват, че 600IU е твърде нисък, за да коригира и поддържа адекватни нива на кръв на витамин D.

Но какво ще стане, ако приемете твърде много?

Тъй като това е мастноразтворим витамин, който се съхранява в нашите мастни клетки (и не се наднича като воден разтворим витамин, като витамин С), това е рядко – но е възможно – да се предозира D.

Токсичността на витамин D може да бъде резултат от супер високи дози (повече от 10 000-40 000 IU на ден, но понякога по-малко), взети за дълги периоди. Също така е важно да се отбележи, че токсичността на витамин D се проявява при претоварване на калций, което причинява слабост, аритмии и увреждане на бъбреците, наред с други неща.

Поносимата горна граница за витамин D е посочена на 4000IU/ден и наистина няма никакви изследвания, които да подсказват, че повече от това е ефективно за всичко. Всъщност се стреми към достатъчност на витамин D (т.е., ако имате дефицит, коригиране на това и поддържане на адекватни, нормални нива на кръв на витамин D), като приемате 1000IU-200IU на ден.

Това е нещото:

Имам чувството, че има много неща, които не знаем за витамин D и профилактиката на заболяванията. Но това, което знаем, е, че хората, които се разболяват от различни заболявания, изглежда са с ниско съдържание на витамин D. Независимо дали витамин D е причината или просто ефект от това, не знаем, тъй като е трудно да определим причината и ефект и всяко хранително вещество. И често нямаме нива на D-Illness D, с които да сравняваме.

Но витамин D е необходим за здравето и много от нас не получават достатъчно. Но проучванията сочат ползите от коригирането на ниските нива на витамин D, срещу добавяне на вече адекватни нива с високи дози d.

Поддържането на приема на витамин D, за да поддържате нивата си нормални, е добра идея – затова препоръчвам да приемате витамин D, особено през зимата. И особено ако сте в високорискова група. Не ме е мега доза.

Но не очаквайте витамин D да бъде заместител на добрата здравна хигиена, ваксини или маски. Витамин D, или комбинация от витамин D и всичко друго, не е ефективен срещу заболяване, без тези други предпазни мерки.

Ето една рецепта с добър източник на D: Моите азиатски купи за сьомга.

Тази публикация е спонсорирана от борда на бадемите на Калифорния.

сутрините са склонни да бъдат най -трудният ден на деня, за да съберете действието си заедно, ако знаете какво имам предвид. Не само, че все още спите, часовникът изглежда винаги работи по -бързо, отколкото трябва. За да демонстрирам какво имам предвид, това изглеждаше моята действителна сутрин днес:

8:00: Събуди се (вече късно)

8:10: Кажете на децата да станат от леглото.

8:22: Слизай долу, за да направиш закуска .. Децата все още са в леглото.

8:35 Децата са горе, бият се за дрехи. Опитвам се да посреднича с техния аргумент от долния етаж.

8:50: Звънецът просто звънна в училище – твърде лошо, че все още сме вкъщи.

8:58: По същество забавям колата до ролка и избутвам децата си в училище, две минути преди официално да закъснеят. Аааанд, свърших.

Както виждате, аз напълно ви чувам, когато казвате, че сутрините ви са забързани, защото очевидно и моите също са. Но въпреки че бързам, има някои решения, които взимам всяка сутрин, за да запазя следобедите си с нисък стрес и да тичам гладко. Те не са огромни и понякога не се случват всички, но това се стремя в началото на всеки ден:

Направете тренировката ми. По този начин знам, че съм ангажиран и моите тренировки за четири пъти на седмица ще се случат. Моите тренировки са сутринта, така че ги свършвам и излизат от пътя. Те задават тон, за да се чувстват продуктивни през целия ден.

опаковайте моите закуски. Много от тях ще стигнат до осем часа без храна и в крайна сметка гладуват (и преяждаме) при следващото си хранене. Винаги имам няколко унции цели печени бадеми, ябълка и някои нарязани зеленчуци върху мен, така че винаги имам закуска под ръка. Закуските за хващане като бадеми не отнемат време изобщо сутрин и ще ви спестят от това да се чувствате окачени и нещастни следобед.

яжте закуска. Все още не мога да повярвам на броя на хората, които виждам, които пропускат закуската, след което дойдете при мен да се оплаквам, че гладуват по -късно през деня. Не мога да функционирам без закуска, затова се уверявам да взема нещо като една от моите кифли на протеини с шоколадов бадем или дори бърз сандвич. Ако първо се въртя, се уверявам, че закуската ми е готова, когато се върна у дома. Дори грабването на нещо малко като шепа бадеми може да ви спаси от това да се чувствате гарвани посред сутрин.

Направете 5-минутна медитация. Стартирането на деня си с спокойно дишане и ясен ум може да ви помогне да вървите в правилното състояние на ума. След като децата ми са в училище, къщата е тиха и мога да седя няколко минути, за да организирам мислите си и да отделя малко за себе си.

Уверете се, че вашата вечеря е настроена. Планирането на това, което ще бъде вашето хранене преди време, ви поставя крачка напред, когато се върнете у дома от натоварения си ден. Освен това ви прави много по -малко вероятно да прибягвате до бързо хранене или излитане! Винаги започвам да планирам вечерта си сутрин. По този начин няма нищо от това „Какво имаме за вечеря! Вече е 5:00! “Разтърсването по -късно и ако имам нужда от нещо, мога да го взема през деня.

Тази рецепта беше спонсорирана от Philips Canada. Въпреки че си партнирах с Philips Canada за тази публикация, както винаги, всички мнения са мои собствени.

** Тази рецепта може да бъде пържена в самолет или на печката, ако нямате самолет!

Всички в моето семейство обичат кюфтета. Когато бях бременна с първата си дъщеря, аз буквално изядох 12 кюфтета в един, който седеше един ден. Дъщерите ми винаги искат кюфтета да ядат с макароните си – или сами – и разбира се, съпругът ми е огромен фен.

кюфтетата като цяло са наистина лесни за приготвяне; Смесете месото с каквито и да е съставки, които искате, и пържете.

Сега знам, че кюфтетата могат да бъдат изпечени от фурна, но предпочитам кафявата вкуса на пържена кюфте. Няма да лъжа; Някои неща са просто по -добре пържени. Извинете.

Имах супер късмет, че имах възможността да създам някои рецепти за Philips с техния авиофир от следващото поколение, а първият ми беше тези хрупкави тако от авокадо. Самолетът е чиста магия и вече имах приятели и клиенти, които ме питат дали си струва да си купя такава. Отговорът ми е огромно „да“, преди всичко защото открих, че е абсолютно вълшебен.

Както казах по -горе, някои неща са по -добре пържени, но самолетът успява да намери това сладко място между изпечено и пържено, всеки. единичен. време. Говоря хрупкаво, покафенява навън, перфектно приготвен вътре – без значение какво правите. Освен това е лесен за използване: без предварително загряване, минимално масло, безопасност на съдомиялната машина (няма повече почистващи мазни тигани !!), достатъчно малки, за да се поберат на вашия плот и постоянна температура. Винаги съм този човек, който хвърля храна в маслото твърде рано, преди маслото да е достатъчно горещо, съсипвайки първата партида от всичко, което правя. Не с летището! Първата ми партида пържени картофи излиза толкова перфектна, колкото последната партида.

плюс, за разлика от някои други въздушни фрайери, Airfryer Philips няма измишльотина, наподобяваща гребло, в дъното, която разбърква (и бърка) храна нагоре. Деликатните предмети като авокадото в хрупкавите тако остават разрушително хрупкави и перфектни с готвенето. Невероятно.

Airfryer от следващото поколение Philips може да готви всичко-от котлети до пържени картофи до брауни, затова реших да поставя уменията си за готвене на месо на теста. Искам да кажа, че всеки самолет може да прави пържени картофи, но кюфтета? Исках те да излязат перфектно, но все пак сочни и ароматни.

Създадох гръцка рецепта за кюфте, която има всички най -добри неща в него: агнешко, спанак, сирене фета … OMG. И в самолета те са нужни 11 минути, за да направят! Ако нямате самолет, по всякакъв начин пържете тези кюфтета в тежка чугунена тиган. Резултатът е невероятен и в двата случая!

Ще забележите, че това е процес в две стъпки, за да направите тези кюфтета. Това е така, защото съм твърдо вярващ в покафеняване на лука и чесъна, преди да ги включа в месото. Повярвайте ми – няколкото допълнителни минути си заслужават напълно. Карамелизираната ароматика добавя още един слой дълбочина към рецептата, който я прави напълно пристрастяващ.

Сервирайте кюфтетата с Tzatziki (рецепта по -долу) и класическата салата Horiatiki: парчета краставица и домат с маслини от каламата и фета, с обикновен дресинг зехтин, сол и лимонов сок. Ако имате пресен риган, добавете и част от това към салатата.

Печат Бързи и лесни гръцки агнешки и спанак кюфтета с tzatziki

Тези бързи агнешки кюфтета имат фета, спанак и пинети в тях! Направете партида за удовлетворяваща вечеря, сервирана с tzatziki и класическа салата от хориотики

Порции: 30 кюфтета Съставки Кюфтета 1.5 lb смляно агне 2 чаши Опакован нарязан спанак 2 карамфил Мързел чесън 1 Чаша Муничен лук 1/3 Чаша Нарязани борови ядки 1 Яйце 2 супени лъжици зехтин 1 супена лъжица Много фино кайма 1/2 Чаша Фино натрошена фета 1/2 чаена лъжичка сол Tzatziki 1 Чаша Пълно мастно гръцко кисело мляко 1/3 Чаша Краста за кубчета 2 супени лъжици Нарязан пресен копър 2 супени лъжици Нарязана прясна мента 2 чаени лъжички лимонов сок 1 чаена лъжичка зехтин 1-2 карамфил чесън 1/4 чаена лъжичка сол Инструкции

В тежък тиган загрейте маслото, докато блестите. Добавете лука и гответе на средно слаб огън, докато се покафенеят старателно, около 10 минути. Добавете чесъна и гответе още 2-3 минути, след това добавете спанака и гответе още 4-5 минути, докато спанакът е увяхнат и част от течните готвачи. Извадете от котлона.

В голяма купа комбинирайте сместа от спанак с агнешкото, фета, борови ядки, риган и сол. Смесете старателно, докато всички съставки не бъдат включени равномерно. Работейки на партиди, гответе кюфтетата на 325F за 11 минути в самолета. Ако правите тези кюфтета без самолет, добавете 3 супени лъжици масло в същия тежък тиган, който сте използвали за ароматите и добавете кюфтетата. Гответе на средно силен огън, като се завъртите веднъж, докато покафенеят и готвят-около 5-7 минути всяка страна. Докато кюфтетата готвят, комбинирайте всички съставки за tzatziki в малка купа и разбъркайте старателно. Сервирайте с кюфтета.

Наскоро бях на медийно турне в Калифорния, по време на което вечерях в ресторант с местна храна (какъв шок знам). Всичко беше вкусно, но любимото ми нещо, което ядох тази нощ, беше салата от костилки с мариновани лук. Беше сладко, с буен ванилов дресинг, който не беше твърде парфюм – просто засили аромата на плодовете. Обикновено не мога да понасям ванилия в пикантна храна, но това беше невероятно. Цялото ястие беше перфектно и не можех да спра да мисля за това, след като се върнах у дома.

Моят съсед и главен дегустатор на храна ме гада от седмици, за да правя мариновани лук и след като ядех тази салата, най -накрая имах добро извинение да размахвам някои. Използвах рецептата на Kitchn по -долу и те се оказаха перфектни! Те са бързи мариновани лук и се нуждаят само от 30 минути, за да седят – така че ги направете първи или преди време. Те са страхотни в сандвичи или с почти всичко и са толкова хубави.

Отидох да пазарувам специално за ярко оцветени плодове, за да направя тази рецепта. Червените и жълтите сливи, жълтите праскови и оранжевите нектарини бяха локални и изскочиха с цвят на чинията и на снимките. Сладкият аромат на плодовете с остър лук и козе сирене и гладкият, кремообразен винегрет с малки черни семена в него … комбинацията е възвишена. Направете това за предястие преди пържола или морски дарове; Това е освежаващо и леко. Любов.

Само бележка: Използвах масло от рапица в дресинга. Опитах го със зехтин, но продължих да се разсейват от вкуса на маслото. Ако нямате масло от канола, вместо това използвайте масло от грозде или авокадо.

Печат Салата от каменни плодови плодове с козе сирене, кисели лук и ванилов винегрет Порции: 4 души Съставки Дресинг 1/4 Чаша канола или друго неутрално масло 2 T шампанско оцет 1 ванилов боб Сплит 1 T пчелен мед Салата 1.5 lb Костният плод от всяка комбинация 1 4 Оз Дневник на козе сирене омекотен 5 Оз Контейнер с рукола Маринована рецепта за лук: http://bit.ly/1wccnkd Инструкции Направете превръзката: Поставете маслото в малък съд и изстържете семената от ваниловата шушулка в маслото. Загрейте маслото и ваниловите семки в малък съд на печката, докато се затопли, след това извадете от котлона и оставете да преседите 15-20 минути, докато правите салатата. Направете салата: Намалете плодовете и нарязани на 4-6 клина на плод, в зависимост от размера. Хвърлете нежно в купа. Плайте салатата, като поставите голяма шепа рукола на всяка чиния, след това една четвърт от плодовата смес. Пуснете 1oz козе сирене върху всяка салата и отгоре намажете с маринования лук на вкус. След като салатите са поставени, завършете превръзката, като добавите оцета и меда към маслото и с помощта на потапящ блендер, смесете превръзката, докато напълно се емулгират. Намажете готовите салати и сервирайте.

Предпочитам тази салата при стайна температура, която позволява на ароматите от плодовете да се появят.

Като диетолог не съм голям фен на резолюциите на Нова година, особено тези, които включват диети за отслабване.

Видях моя дял от лошото хранене и резолюциите на диетата. Обикновено са принудени. Те обикновено са нереалистични. И повече пъти, отколкото не, те са забравени от времето, когато февруари се търкаля. Защо дори да се притеснявам?

Видях също как възприятията ни за храна и хранене се е променило през последните няколко десетилетия, превръщайки се в битка не само между хората, но и в себе си.

Храната вече не е само храна, а религия .. всички за наказание, морал и „Чисто“. Още не се ли уморявате от тези глупости?

Аз съм! Нека се отървем от този начин на мислене за 2020 г., нали?

Диети за отслабване през 2020 г.

Иска ми се никой да не изпитва нужда да говори за тяхното почистване или как се чувстват виновни, защото са яли „лоша“ храна или как са се провалили на диетата си за отслабване или колко грама въглехидрати ядат a ден. Толкова е скучно и без значение за това кои са като хора и освен това ни боли всички да чуваме и използваме този вид език за храната.

yuck.

Това се казва, може да е трудно да преминете от „диета“ на мислене към такъв, който е по -разрешителен. И макар да не мога да изоставам от повечето резолюции, базирани на отслабване, мога да ви дам трите си най-добри съвета за начало на 2020 г.

Contents

admin2