blog

Pokloni će trajati tjedan dana do 8 sati u utorak, 23. rujna.

Mitovi o zdravlju i prehrani žena

Mit: Soja je loša za hormonsko zdravlje.

Tamo gore s jajima (koja sam pokrivala u 1. dijelu), malo je namirnica koje su podjelje. Čuo sam mnogo različitih iteracija ovog mita-da soja uzrokuje rak dojke, da levicose kako koristiti posjetite ovu stranicu upravo ovdje je loše za žene oko menopauze, da je loše za štitnjaču itd. U isto vrijeme, tofu se često promovira kao ova biljna superhrana.

Potpuno dobivam zbrku. Početkom 2000 -ih, FDA je odobrila zdravstvenu tvrdnju za proizvode soje u kojoj navodi da soja može pomoći u sprječavanju srčanih bolesti, samo da bi se ukinula tvrdnja prije nekoliko godina – ne zato što je soja otkrila da je nezdrava, već zato što je tvrdnja odobrena Na prilično neadekvatnim dokazima i vjerojatno nije trebao biti odobren u prvom redu.

Strah od soje proizlazi iz sadržaja izoflavona, spoja koji ima sličnu kemijsku strukturu kao i estrogen. Čuo sam da je to opisano kao estrogeno svjetlo i mislim da je to zaista koristan način da se to razmisli. Budući da izoflavoni imaju sličnu kemijsku strukturu kao i estrogen, oni se u našem tijelu pričvršćuju i na estrogene-receptore, ali oni nemaju tako snažan učinak, a na neki način čak mogu imati i efekt antiestrogena. Budući da neki karcinom, uključujući određene vrste raka dojke, rastu kada su izloženi estrogenu, ovo je bilo važno mjesto za istraživanje.

U kasnim 90 -ima postojala je manja medijska panika kada je jedna mala studija u 24 žene povezane povezane Soja do povećanog rizika od raka dojke, ali tijekom godina, najveći dio istraživanja ne pokazuje da nema utjecaja na rizik od raka ili neznatno smanjeni rizik od karcinoma dojke, uključujući ovu metaanalizu iz 2006. godine koja je pokazala prehranu soje nakon dijagnoze karcinoma dojke bio je povezan sa smanjenom smrtnošću. Nadalje, sojini izoflavoni također mogu biti malo korisni za liječenje simptoma menopauze.

Mislim da je zaista važno pogledati istraživanje hrane ili hranjivih sastojaka u kontekstu prehrambenih obrazaca, a soja je sjajan primjer toga. Jedna od prednosti soje je ta što je ukusna (ako ga dobro kuhate!) I svestrani protein na biljnoj bazi, a znamo da su prehrambeni obrasci niži u životinjskim proteinima povezani s nižim rizicima mnogih kroničnih bolesti, uključujući određene vrste Rak, dijabetes i srčane bolesti. Dakle, u osnovi, ohladimo se s sojom kao statusom superhrane (i superhranama općenito), ali isto tako, ako volite tofu, tempeh i edamame, možda razmislite o tome da ga češće pojedete za bez mesa!

Ako ste zainteresirani za kuhanje s više soje, isprobajte neke od ovih recepata s mog bloga:

hrskavi pečeni tofu tacos s cilantro-limenom sladama

Vegetarijanska mole enchiladas

chorizo tempeh i krumpir tacos

hrskava azijska edamame slada s pečenim tofuom

Banh mi zdjelica s mesne kugle limungrase tofu i začinjene sriracha aioli

Mit: Debljanje s menopauzom je nezdrava.

Pogledajte bilo koje 20-godišnje tijelo pored tijela 80-godišnje i jasno je da bi se naša tijela trebala promijeniti, ali za za to Žene očekujemo da će se zadržati na našem 20-godišnjem tijelu koliko je fizički moguće. U stvarnosti smo prošli kroz mnoga razdoblja promjene u svom životu, a menopauza je jedan od njih.

Menopauza se javlja kada ljudi s jajnicima dosegnu kraj svog reproduktivnog razdoblja i prestaju puštati jaja svakog mjeseca. S tim je pad estrogena i programa, dva hormona proizvedena od jajnika. Ovaj pad hormona uzrokuje simptome povezane s menopauze, uključujući vruće bljeskove, nesanicu, promjene raspoloženja, umor, nizak libido, probleme mokraćnog sustava, vaginalnu suhoću i umor. Iscrpljivanje estrogena također je povezano s kardiovaskularnim problemima i nižom mineralnom gustoćom kostiju.

Kad vaši jajnici prestanu proizvoditi estrogen, masno tkivo (masno tkivo) preuzima regulaciju hormona. Mi mislimo na tjelesnu masnoću kao na ovu inertnu (ili dosadnu!) Trbu, ali tjelesna masnoća zapravo ima koristi, a ovo je jedna od njih! Pomažući u regulaciji estrogena, tjelesna masnoća zapravo je zaštitna od simptoma menopauze. Postoje čak i istraživači koji se tijekom menopauze nazivaju trbušnim masnoćom kao spasilački spasilac – više volim to da muffine vrh!

Mit: Žene trebaju puno manje kalorija od muškaraca.

Sjećam se kad smo se Scott i ja prvi put izlazili s tim da sam se osjećao tako neugodno ako sam jeo više od njega na obroku. Prodali smo ovu ideju da muškarcima treba puno više hrane od žena, pa kad god sam pojela isti iznos ili više od njega, počeo sam nagađati što su mi govorili moji gladi. Sada kada smo bili zajedno 13 godina (!!!) i vjenčali se sa 7 od ovog vikenda, znam da koliko jede na obroku nema utjecaja na moje potrebe. Većinu vremena jedemo prilično slične količine.

Općenito govoreći, muškarci treba više energije (kalorija) od žena. Oni su (opet – općenito govoreći) viši i imaju veći omjer mišića i masne mase, što je metabolično aktivnije tkivo. Ali to ne uzima u obzir naše individualne potrebe. Način na koji se često govori kalorije zvuči kao da svaka 30-godišnja žena treba pojesti potpuno istu količinu, ali potrebe za energijom razlikuju se prilično značajno na temelju veličine tijela, razine tjelesne aktivnosti i omjera mršave i masne tjelesne mase, Povijest dijeta (dijeta usporava metabolizam), i što je najvažnije, genetika. To čak ne znači i svakodnevne fluktuacije metabolizma od promjena u snu, doba mjeseca i stresa samo da nabrojimo nekoliko! Čak i ako pogledate preporučeni dnevni dodatak za energiju (što nije isto što i vaše jedinstvene potrebe – samo procjena i nije baš dobra u tome), fizički aktivna ženska osoba treba istu količinu hrane kao i sjedeći mužjak iste dobi.

u osnovi, sve se energetske potrebe neprestano mijenjaju, a pokušaj procjene naših potreba u usporedbi s drugim osobama pokušava prikupiti pokretni cilj. Ideja da žene trebaju jesti manje od muškaraca zaista je rodno očekivanje koje nije ukorijenjeno u stvarnosti naših vlastitih jedinstvenih potreba za prehranom. To ima puno više veze s uvjerenjima o ženstvenosti od onoga što naše tijelo zapravo treba!

Mit: Jedite čisto tijekom trudnoće.

Pranje voća i povrća jedina je vrsta čistog jedenja koja vam je potrebna tijekom trudnoće! Radio sam s dosta trudnica tijekom godina, a količina straha od prehrane tijekom trudnoće je samo apsurdna. Kao da nije dovoljno zastrašujuće da ima drugog čovjeka smještenog u vama!

Nemojte me krivo shvatiti – prehrana tijekom trudnoće sigurno može utjecati na zdravlje fetusa i novorođenčadi, zbog čega je važno jesti puno hranjivih, svježih cjelovitih namirnica. Nema apsolutno ništa loše u tome što ima cilj jesti malo zdravije tijekom trudnoće. Ono što ovdje razbijam je hiperfokusiranje na “čistu prehranu”, samo jedenje organske hrane ili uklanjanje šećera.

Nažalost, sve su trudnice izložene pesticidima i drugim kemikalijama iz okoliša – razlog # 3,487 Zašto hiperfokusiranje na pojedinačnim izborima hrane propušta šumu za drveće. Iskreno, više me brine trudnice u poljoprivrednim područjima ili na drugim mjestima na kojima postoji visoka razina zagađenja okoliša. Dakako, jedenje organske hrane i manje prerađene hrane malo će smanjiti izloženost, ali nisam siguran je li to dovoljno da napravi razliku. Sva istraživanja koja sam vidjela pokazuje ili vrlo malu korist povezanu s jedenjem više organske hrane ili nema razlike, što mi govori postoji li ikakvu korist, to je prilično malo. Također, puno naslova temelji se na drhtavim istraživanjima. Na primjer, studija iz 2017. godine povezala je izloženost pesticidima putem hrane s manjim rizikom od rođenja živih rođenja za ljude koji su podvrgnuti IVF-u. Zvuči zastrašujuće, ali kad ste pročitali istraživanje, temeljilo se na upitniku, koji je notorno netočan i ne u potpunosti ne objašnjava druga zdrava ponašanja žene koje jedu više organske hrane. t jednaka uzročno -posljedična povezanost.

Nikad nisam bila trudna i ne planiram imati djecu, ali u razgovoru s prijateljima i klijentima sigurno mogu suosjećati sa svim stresom i strahovima koji dolaze s tim. Ima puno smisla da biste željeli učiniti sve kako biste bili sigurni da je vaše dijete zdravo, pogotovo ako ste imali teško zamisliti. Ako je kuhanje i kupnja svu organsku, neobrađenu hranu nešto što si možete priuštiti i nije previše stresno za vas, onda, onda, idite na to! Ali ako cilja na to uzrokuje značajan stres u vašem životu, ne znam je li to zapravo zdravo za vas ni za vaše dijete. Na kraju dana, jedenje više proizvoda definitivno nadmašuje jedenje svih organskih, a jedenje na odgovarajući način, bez obzira na to što bi hrana mogla biti, najvažnije je od svega.

Što vas zanimaju druga pitanja o zdravlju i prehrani žena? Ostavite pitanje u komentarima u nastavku i potrudit ću se odgovoriti!

Možda će vam se svidjeti:

Slika tijela kroz faze života

Hranjivo za plodnost

Mini-rant na prljavoj desetak

salata od masonske staklenke breskve i rugula savršen je način da se breskve sa savršenim (po mogućnosti Južna Karolina) koristi!

Otkrivanje: Ulysses Press dobio sam kopiju salata od zidanih staklenki, a više za pregled. Nisam bio kompenzirano pisati ovaj post.

Kao i većina sretnih bračnih parova, najčešći argumenti koje moj suprug i ja imamo prilično su glupe stvari. Netflix nevjera i čiji je red to vakuum, kosa psa uobičajene su teme.

Najčešće se, međutim, svađamo oko mog ljubimca, kad zaboravi spakirati dio svog ručka. Ideja da nasumične ostatke ili njega troše novac na ručak jer me je donio zeleni sans prelive blago ludo. Salate su najgore. Uz toliko odvojeno nabijenih preljeva, to je recept za bračnu katastrofu.

Kad sam prvi put saznao za salate od masonske staklenke, život se mijenjao. Jeste li čuli ovaj genijalni trik? Slojenjem preljeva i čvrstog povrća na dnu zidane staklenke s zelenilom na vrhu, možete spakirati kompletnu salatu više od jednog dana unaprijed bez vatrenja. Nema više zaboravljanja preljeva za salatu ili nošenja kutije za ručak s 12 različitih spremnika preliva! Sloboda!

Kad me Ulysses Press zamolio da pregledam salatu od masonske staklenke Julije Mirabella i više, bio sam više nego sretan što sam prihvatio. Očekivao sam da ću pronaći neke ukusne recepte za salatu, ali ono što nisam očekivao bilo je da naučim toliko o umjetnosti salata sa masonske staklenke. I da, postoji umjetnost. Prije nego što sam pročitao ovu knjigu, moje znanje o izradi salate od zidanih staklenki zaista je bilo na osnovnoj razini.

Prva salata koju sam odabrao bila je salata od breskve i mirrela, budući da su naše lokalne breskve iz Južne Karoline tako nevjerojatne . Nažalost, nisam uspio pronaći Sorrel, pa sam koristio Arugulu, čiji je paprikasti zalogaj savršeno ide sa slatkim breskvama. Ako možete pronaći Sorrel, definitivno pokušajte! Ima svijetli, limunski okus koji bi lijepo išao u ovo jelo. Pripremio sam nekoliko drugih salata iz ove knjige, a svi su bili pobjednici – špinat, borovnica i plavi sir, salata od kale i avokado i lijepo slojevita Caprese, koja izgleda prilično zapanjujuće u masonskoj posudi. Mislim da bi to bilo savršeno za svadbene tuševe.

Evo, evo zabavnog dijela – poklon! Jedan sretni čitatelj osvojit će besplatnu kopiju ove knjige zahvaljujući Ulysses Pressu. Možete zaraditi do tri unosa na sljedeći način:

1. Ostavite komentar u nastavku odgovarajući na pitanje jeste li ikad napravili salatu od zidanog staklenke?

2. Pratite me na Facebooku i ostavite zaseban komentar navodeći da vas pratim na Facebooku

3. Pratite me na Twitteru i ostavite zaseban komentar navodeći da vas pratim na Twitteru

Pobjednik će biti odabran pomoću generatora nasumičnih brojeva iz komentara. Ako pobijedite, javit ću se da biste dobili vašu adresu da pošalje kuharicu. Davanje će trajati tjedan dana do 8 sati u utorak, 23. rujna. Ovo je knjiga koju ćete sigurno poželjeti u svojoj kolekciji, a vjerojatno i jedina koja može obaviti dvostruku dužnost kao bračni savjetnik 🙂

zidana staklena salata breskva i rugula

izrađuje 4

Prilagođeno iz salata od zidanih staklenki i više

sastojci:

2 žlice balzamičnog octa

3 žlice ekstra-virginskog maslinovog ulja < /p>

1/2 žličice meda

2 breskve, narezane

8 šalice rugula

1/2 šalice pekana, tostirana

2 unci kozji sir, srušeni

4 1-Quart Mason Jars

Upute

Podijelite breskve između četiri zidane staklenke. Napunite pecanima, rugulom i završite kozjim sirom.

Umutite zajedno ocat, maslinovo ulje i med. Začinite solju i paprom. Pomoću pergamentnog papira napravite malo šalice na vrhu staklenke sa zidama, puštajući da strane preplavljuju poklopac. Preljev ulijte u pergamentnu papirnatu šalicu. Zapečatite poklopcem. Čuvajte u hladnjaku dok ne bude spreman za uživanje.

Više recepata za staklenku sa zidanim staklenkom:

Salata od bosiljka od bazika lubenice

Tri zidane staklene juhe

Easy Easy Fermentirani kiseli krastavci

Saznajte o prednostima fermentirane hrane i nabavite recept za ovu kimchi prženu smeđu rižu s slaninom.

Imam prilično radnu maćehu. Zahvaljujem joj da me upozna s nekim stvarima koje mijenjaju život – odjeću koja nije prevelike majice konja, Meg Ryan filmovi i probušene uši. Možda je najvažnije, upoznala me s autentičnom korejskom hranom i nevjerojatnošću koja je Kimchi.

Ako ste novi u Kimchiju, vjerojatno bih vas trebao upozoriti da je to jedna od tih stvari ljubavi/mržnje. Kimchi je korejsko nacionalno jelo. Napravljen je fermentiranjem slanog kupusa u začinjenom umaku od korejskog čilija u prahu, ribljim umacima, češnjaku, đumbiru i drugim začinima. Tijekom procesa fermentacije, bakterije razbijaju šećer i škrob, pretvarajući ga u mliječnu kiselinu. Proces se može kretati od nekoliko dana do mjeseci. Ako se sjećam ispravno epizode No Rezervacije (i s obzirom na moju ljubav prema Anthonyju Bourdainu, vjerojatno to učinim), u Koreji, Kimchi je fermentiran u glinenim posudama pokopanim u podzemlju do godinu dana. Rezultat je začinjen i kiseo, s nekim hrskavim komadima, a drugi Wilty. Obožavam dodatne omotane bitove, koje moj maćeha i ja zovemo stari Kimchi.

Ako nikad niste probali kimchi, moj opis vas vjerojatno ne prodaje na njemu.

bi Pomodi ako sam vam rekao da je fermentacija, kao, stvarno vruća? Fermentirana hrana bila je na gotovo svakom popisu vrhunskih trendova hrane za 2014. Popularnost Paleo prehrane potaknula je ponovni porast ove drevne metode očuvanja. Nakon što su prebačene u trgovine zdrave hrane, hranu poput kefira, Kombucha i tempeh sada se nalaze u većini trgovina prehrambenih proizvoda.

Ja nekako volim ovaj trend, a ne samo zato što Kimchi ne zahtijeva posebno putovanje na a Azijsko tržište, ali zato što fermentirana hrana ima nevjerojatne zdravstvene koristi koje više ljudi ima iskustva. Fermentirana hrana bogat je izvor probiotika. Bakterije u fermentiranoj hrani proizvodi vitamin K2, oblik vitamina koji izgleda posebno koristan za zdravlje kostiju, kardiovaskularno zdravlje i prevenciju raka prostate. Proces fermentacije također povećava koncentraciju omega 3 masnih kiselina i B vitamina u namirnicama.

Ostale fermentirane namirnice koje uključuju:

kefir

SauerKraut

Kombucha

fermentirani kiseli krastavci (oni će biti u hladnjaku)

stari sir

miso

tempeh

jogurt

fermentirani sojin umak

Buttermilk

ocat

i naravno, kimchi! Često ga jedem sam kao zalogaj, ali još je bolje obrađen u tradicionalna korejska jela, poput Kimchi Jigae (Kimchi Stew), Kimchijeon (Kimchi Pancake), Mandu (Kimchi knedle) ili u ovoj kimchi prženoj riži.

Contents

admin2