Uncategorized

«Εγκαταστάθηκε, που δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στη βοήθεια:« Ζώντας με Long Covid

Όσοι αρρωσταίνουν με πιο ήπιες μορφές Covid-19 αναμένεται να ανακάμψουν σε περίπου 2 εβδομάδες. Αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων λένε ότι βιώνουν συμπτώματα μήνες μετά την υποτιθέμενη ασθένεια. Αυτό το φαινόμενο, που ονομάστηκε “Long Covid”, έχει αμηχανία επιστήμονες και άφησε εκείνα τα επηρεασμένα αίσθημα στραγγισμένα και μη υποστηριζόμενα.

Όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Επισκεφθείτε το κόμβο Coronavirus για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία Covid-19.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι άνθρωποι που μολύνονται με SARS-COV-2, ο νέος κοροναϊός, και αναπτύσσουν Covid-19, μπορούν να ανακάμψουν από αυτή την ασθένεια περίπου 2 εβδομάδες μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Για πιο σοβαρές περιπτώσεις Covid-19, οι γιατροί παρατηρούν ότι οι ασθενείς τους μπορεί να διαρκέσουν έως και 6 εβδομάδες για να ανακάμψουν.

Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν έρθει προς τα εμπρός για να αναφέρουν ότι βιώνουν συμπτώματα για πολλές εβδομάδες ή μήνες μετά την ασθένεια προορίζεται να υποχωρήσει.

Αυτό το φαινόμενο φαίνεται να είναι τόσο διαδεδομένο που έχει τώρα ένα όνομα: “Long Covid”.

Οι άνθρωποι που επηρεάζουν-οι οποίοι μερικές φορές αποκαλούνται “μακροχρόνιοι”-βιώνουν είτε φλεγμονώδη είτε συνεχή συμπτώματα ασθένειας, από πυρετό έως πονοκεφάλους, σε ανοσία, γνωστή ως απώλεια οσμής και κόπωση .

Πολλοί λένε ότι αυτή η παρατεταμένη ασθένεια επηρεάζει σοβαρά τη ζωή τους, συχνά αφήνοντας τους ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την εργασία ή να απολαύσουν δραστηριότητες.

Τι είναι χειρότερο, συχνά λαμβάνουν ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, οι οποίοι είτε είναι αμηχανία από τα επίμονα συμπτώματα των ασθενών τους και με απώλεια ως προς το πώς να τους ανακουφίσουν ή να απορρίψουν εντελώς το φαινόμενο.

Ως αποτέλεσμα, οι ανεπίσημες ομάδες υποστήριξης για άτομα με μακρύ Covid έχουν εμφανιστεί online, συχνά δημιουργούνται και επιμελημένες από τους ίδιους τους μακροχρόνιους.

Για να κατανοήσουν καλύτερα το πεδίο εφαρμογής αυτού του φαινομένου, τα ιατρικά νέα σήμερα μίλησαν σε ανθρώπους που λένε ότι επηρεάζονται από το “Long Covid”, καθώς και από τον διαχειριστή μιας διεθνούς ομάδας υποστήριξης.

Μιλήσαμε επίσης με τον καθηγητή Tim Spector, επιδημιολόγο στο King’s College London, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ο οποίος οδηγεί τη μελέτη συμπτωμάτων Covid.

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΕΙΟ:

long covid: ανεξήγητο, πλήθος με κόπωση

Ενώ παραμένει ασαφές πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από το Long Covid, τα δεδομένα από τα δεδομένα από Η εφαρμογή μελέτης συμπτωμάτων Covid υποδηλώνει ότι “ένας στους 10 ανθρώπους εξακολουθεί να έχει συμπτώματα Covid-19 μετά από 3 εβδομάδες”.

Σύμφωνα με μελέτη 143 ατόμων που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 στην Ιταλία, το 87,4% των ασθενών “ανέφεραν επιμονή τουλάχιστον ενός συμπτωμάτων, ιδιαίτερα κόπωσης και δύσπνοια (δύσπνοια)” 2 μήνες μετά την εκφόρτιση από νοσοκομείο.

Τα επίμονα συμπτώματα φαίνεται να ποικίλλουν ευρέως μεταξύ των ατόμων. Όταν ερωτήθηκε από το MNT, ο καθηγητής Spector μας είπε ότι «τα πιο συνηθισμένα επίμονα συμπτώματα που βλέπουμε σε μακρύς πάσχοντες από το Covid είναι απώλεια οσμής, πονοκέφαλος, επίμονος βήχας, κόπωση και δύσπνοια».

Η ακραία κόπωση φαίνεται να είναι ο κοινός παρονομαστής μεταξύ των μεγάλων μεταφορέων, ο οποίος οδήγησε ορισμένους ειδικούς να συγκρίνουν ή να συνδέσουν το μακρύ φαινόμενο του Covid με το μετά-ιικό σύνδρομο. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης περιλαμβάνουν μια αίσθηση εξάντλησης μετά από μια ιογενή λοίμωξη.

προτείνουν επίσης ότι η μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα (ME) ή το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μια κατάσταση που προκαλεί πόνους των μυών, την ομίχλη του εγκεφάλου και μια εξασθενητική αίσθηση κόπωσης, μπορεί να προσφέρει κάποιες ενδείξεις για τους μηχανισμούς πίσω από το μακρύ covid.

Ωστόσο, οι αιτίες των παρατεταμένων συμπτωμάτων στην περίπτωση του Covid-19 παραμένουν μυστηριώδεις και οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη βυθιστεί σε αυτό το θέμα.

ρώτησε τον καθηγητή Spector εάν μπορεί να προσφέρει μια υπόθεση ως προς την πιθανή αιτία του Long Covid. Αρνήθηκε, εξηγώντας:

“Δεν είναι σαφές γιατί ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν για αυτές τις μεγάλες περιόδους. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε περιοχές όπως ο ΔΜΣ [Δείκτης Μάζας Σώματος], η ηλικία, το φύλο και η εθνικότητα για να δούμε αν αυτοί οι ευρείς παράγοντες μπορεί να μας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το ποιος και γιατί καταλήγει να υποφέρει για περισσότερο από 30 ημέρες ».

έλλειψη δοκιμών, ψευδώς αρνητικά ένα εμπόδιο

Τόσοι πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως ισχυρίζονται ότι ζουν με μακρύ covid ότι διάφορες ομάδες υποστήριξης έχουν εμφανιστεί online.

Η Barbara Melville, ένας από τους διαχειριστές μιας τέτοιας ομάδας υποστήριξης, εξήγησε στον Mnt πώς ξεκίνησε η προσπάθεια:

“Ο αγωνιστής Claire Hastie δημιούργησε την ομάδα τον Μάιο και ήρθα επί του σκάφους ως διαχειριστής λίγο αργότερα. Αυτές ήταν οι πρώτες μέρες που πήγαιναν μία ή δύο μακρές ιστορίες Covid. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να υπάρχουν άλλοι σαν εμάς – άνθρωποι που αισθάνονταν άρρωστοι, εγκαταλελειμμένοι και ανίκανοι να αποκτήσουν πρόσβαση στη βοήθεια. Σήμερα έχουμε πάνω από 20.000 μέλη, τα περισσότερα από τα οποία δεν είχαν ποτέ νοσηλευθεί. ”

“Πολλοί που αρρώστησαν τον Μάρτιο εξακολουθούν να είναι καλά, συχνά με σοβαρά και ευρεία συμπτώματα και εξακολουθούν να αγωνίζονται να φροντίσουν”, δήλωσε στην MNT.

μέρος του αγώνα είναι ότι πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν μακρά Covid δεν μπορούν να πάρουν μια δοκιμή Covid-19 ή δοκιμάζουν αρνητικά για τη λοίμωξη SARS-COV-2.

“Η συντριπτική πλειοψηφία [των μελών της ομάδας υποστήριξης] δεν μπόρεσε να δοκιμαστεί”, επεσήμανε ο Melville. “Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δοκιμές, τόσο για τον ιό όσο και για τα αντισώματα του, είναι περιορισμένα, και όμως εξακολουθούν να θεωρούνται αξιόπιστο σημείο αναφοράς για την υγεία, ακόμη και όταν ο ασθενής κάθεται εκεί λέγοντας« Όχι, είμαι άρρωστος, ακούστε ». “

mnt έφτασε για να επιβεβαιώσει αυτή την κατάσταση των γεγονότων με άτομα με μακρύ covid. Η Lyra*, η οποία ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μας είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να επαληθεύσει ότι ήταν άρρωστος με το Covid-19, αφού βίωσε μόνο ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη.

Ωστόσο, μήνες αργότερα, συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε λάθος όταν άρχισε να βιώνει φλεγμονή που συνεχίζονται ακόμα και τώρα.

“Πιάσαμε έναν ιό στις αρχές Μαρτίου, ακριβώς πριν ξεκινήσει η κλειδαριά στο Ηνωμένο Βασίλειο”, μας είπε η Λύρα. “Περίπου την ίδια στιγμή, κάποιος που γνωρίζω (που ζει στην Τουρκία) εξέτασε θετικά για το Covid-19.”

“Αρχικά, δεν πίστευα ότι το είχα επειδή δεν είχα τα« κλασικά »συμπτώματα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο φίλος μου παρατήρησε ότι τα συμπτώματά μας ήταν πολύ παρόμοια και δεν πήγαιναν μακριά. Θα γινόταν καλύτερος για λίγες μέρες, έπειτα θα επιστρέψουν ξανά. Μετά από περίπου 3 μήνες, έτρεξα από εναλλακτικές εξηγήσεις. Το Covid-19 ήταν το μόνο πράγμα που δεν μπορούσα να αποκλείσω. ”

Η Dr. Amy Small, ένας γενικός ιατρός που εδρεύει στη Σκωτία, δήλωσε επίσης ότι η MNT έχει μακρά covid. Σε αντίθεση με τη Λύρα, ο Δρ Small δοκιμάστηκε, καθώς υποψιαζόταν από την αρχή που είχε συμβληθεί με SARS-Cov-2. Η δοκιμή της επέστρεψε αρνητική, αλλά δεν υπάρχει άλλη πιθανή εξήγηση για την αρχική ασθένεια ή τα επίμονα συμπτώματα της, μας είπε.

“Ένιωσα αδιαθεσία στις 11 Απριλίου, απλά γενικά δεν αισθάνθηκα καλά. Είχα λίγο πονοκέφαλο, […] και εκείνη τη νύχτα ανέπτυξε κάποιο πυρετό “, δήλωσε ο Δρ Small.

“Και έπειτα ανακάλυψα έναν από τους συναδέλφους μου που ήμουν με μερικές ημέρες νωρίτερα ήταν επίσης άσχημα και στη συνέχεια δοκιμάστηκε θετικά για το Covid μια μέρα αργότερα.”

Σύντομα, ο Δρ Small, ο σύζυγός της και τα παιδιά τους είχαν αναπτύξει συμπτώματα Covid-19.

“Τόσο ο σύζυγός μου όσο και εγώ ήμασταν Swabbed – επειδή είμαι επαγγελματίας υγείας, ήμουν σε θέση να αποκτήσω πρόσβαση σε ένα στίγμα – και δοκιμάσαμε αρνητικά. Αλλά, από την κατανόησή μου, οι δοκιμές είναι πιο ακριβείς όταν έχετε βήχα […] κατά τη στιγμή της φλας και μας είπαν ότι έπρεπε να περάσουμε μέσα στις πρώτες 72 ώρες [από την εμφάνιση των συμπτωμάτων] και ο βήχας δεν το έκανε Αναπτύξτε μέχρι την ημέρα 6. ”

-Δρ. Amy Small

Διακρατικά συμπτώματα

Και η Lyra και ο Dr. Small δήλωσαν στο MNT ότι τα συμπτώματα που βιώνουν μέχρι σήμερα διαταράσσουν την ημέρα τους-προς- Ημέρα ζει.

“Τα συμπτώματα έχουν επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής, ειδικά την κόπωση”, μας είπε η Λύρα. “[P] υμικά, δεν μπορώ να κάνω πολύ καθόλου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να κάνουμε πάρα πολλές οικιακές εργασίες, ή να στέκεσαι για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα έχουν όλα τα ενεργοποιημένα φλεγμονώδη στο παρελθόν. ”

Ο Dr. Small περιγράφει μια παρόμοια εμπειρία:

“Τέσσερις μήνες αργότερα, και εξακολουθώ να έχω πυρετό κάθε μέρα. Δεν είμαι σε θέση να δουλέψω. Ο σύζυγός μου αγωνίζεται να κάνει ακόμη και μια ώρα την ημέρα της δουλειάς του και είμαστε εξαντλημένοι. ”

Ωστόσο, το γεγονός ότι το Long Covid έχει ένα τόσο ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα δεν είναι βέβαιοι για το τι είναι αυτό το φαινόμενο ή πώς να το αντιμετωπίσουν, σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη υποστήριξη.

Η Lyra είπε στο MNT ότι, μιλώντας στους γιατρούς, έλαβε διαφορετικές διαγνώσεις και καμία πρακτική υποστήριξη.

“Είχα δύο ραντεβού [γιατρού] μέσω τηλεφώνου. Στην πρώτη, με διάγραψαν με μια εσωτερική λοίμωξη του αυτιού. Στο δεύτερο, ένας γιατρός διέταξε κάποιες γενικές εξετάσεις αίματος και είπε ότι αν επέστρεψαν όλα καθαρά, πιθανότατα είχα μετα-ιογενή κόπωση-ή αν διήρκεσε περισσότερο από 6 μήνες, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης “, ανέφερε.

“Πρότεινα τη δυνατότητα του Covid-19, αλλά απέρριψε αυτό και είπε ότι δεν θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από 14 ημέρες. […] Έστειλα ηλεκτρονικά άρθρα σχετικά με το θέμα στη χειρουργική επέμβαση [γενική πρακτική] και πήρα μια κλήση από μια υπέροχη νοσοκόμα που είπε ότι γνώριζαν συμπτώματα Covid Long-Tail, αλλά εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά για να βοηθήσουν . ”

Ο Δρ Small δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε κάποια υποστήριξη, αλλά επεσήμανε επίσης ότι οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης είναι συχνά αμηχανία και αβέβαιοι για τον καλύτερο τρόπο να βοηθήσουν τους ασθενείς τους.

“Έχουμε μια τηλεφωνική γραμμή αποκατάστασης Covid, την οποία ήρθαμε σε επαφή, πιθανώς 6 εβδομάδες στην ασθένεια. [Η τηλεφωνική γραμμή] εγκαταστάθηκε ακριβώς σε αυτό το σημείο από φυσιολογικούς και επαγγελματίες θεραπευτές που θα μπορούσαν να συμβουλεύουν για τη φυσική πτυχή της ανάκαμψης, αλλά όχι την ιατρική πλευρά των πραγμάτων “, εξήγησε.

“Είμαστε τυχεροί έχουμε έναν [γενικό ιατρό] που ενδιαφέρεται για το Long Covid, ο οποίος φαίνεται να διαβάζει περισσότερα γι ‘αυτό, ο οποίος το παίρνει σοβαρά. Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε κάποιον που μας παρακολουθεί “, πρόσθεσε ο Δρ Small.

Ωστόσο, δεν σημειώνει ότι όλοι ήταν τόσο τυχεροί για την εξεύρεση ιατρών που παίρνουν σοβαρά τα συμπτώματά τους:

“Είμαι σε διάφορα φόρουμ για άτομα με μακρύ covid- και τα δύο ιατρικά φόρουμ και μη- Ιατρικά φόρουμ – και υπάρχουν πολλές θέσεις που έρχονται, αριστερά, δεξιά και το κέντρο των ανθρώπων που λένε «είστε ανήσυχοι! /H2>

Όταν ρωτήθηκαν τι θα ήθελαν να δουν περισσότερα από την άποψη της υποστήριξης, τόσο ο Δρ Small όσο και η Lyra υπογραμμίζουν ότι οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας πρέπει να ασκούν περισσότερη ενσυναίσθηση και να ακούν προσεκτικά σε αυτό που περνούν οι ασθενείς με μακρύ Covid.

“Η επίσημη υποστήριξη για όσους έχουν μακροχρόνια κόπωση-μετά-viral ή με άλλο τρόπο-θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός”, μας είπε η Λύρα.

Είπε επίσης ότι θα εκτιμούσε “ένα συνεκτικό σύνολο πόρων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να δοκιμάσουν και να διαχειριστούν τη ζωή με λιγότερη ενέργεια”, καθώς και να δουν “πολύ περισσότερη συνειδητοποίηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων [Covid -19] μπορεί να έχει. ”

“Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι το Covid Long-Tail είναι πραγματικό και θα μπορούσε εύκολα να τους ληστέψει τους μήνες (αν όχι χρόνια) της ζωής τους και οι γιατροί χρειάζονται ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών για τον τρόπο διάγνωσης και παρακολούθησης των ατόμων με μακροπρόθεσμα συμπτώματα. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν επιπλοκές αργότερα αυτό μπορεί να είναι σοβαρό. ”

– lyra

“Νομίζω ότι εμείς, ως επαγγελματίες του ιατρικού, πρέπει να είμαστε καλύτερο Περισσότερα για αυτό «[…] Ξέρετε, όλοι αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν με ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μαζί μου, και μπορώ να κρατήσω το χέρι μου και να πω αυτούς τους ασθενείς που θα ήθελα πάντα πολύ δύσκολο γιατί δεν το έκανα» Δεν ξέρω πώς να τους βοηθήσουμε “, παραδέχθηκε επίσης ο Δρ Small.

“Θα αισθανόμουν μεγάλη συμπάθεια για τους [ασθενείς μου], αλλά δεν είχα καμία ενσυναίσθηση γιατί δεν το κατάλαβα πραγματικά και δεν πήρα αυτό το βιβλίο για μισή ώρα Θα μπορούσα να σας αφήσω εξαντλημένους και να χρειάζεστε χρόνο στο κρεβάτι […] Τώρα, έχοντας υποστεί [μέσα από κάτι παρόμοιο], το παίρνω, το καταλαβαίνω εντελώς. Είναι το πιο περίεργο πράγμα, αλλά η χρήση του εγκεφάλου σας μπορεί να σας κάνει φυσικά κουρασμένο. ”

Ο Δρ Small συνέχισε να τονίζει ότι τα άτομα με μακρά ανάγκη Covid, πρώτα απ ‘όλα, να πιστέψουν και να έχουν επικυρώσει την εμπειρία τους: “Οι συνάδελφοί μου πρέπει να καταλάβουν ότι είναι εντάξει να μην καταλάβουν τι συμβαίνει [ …], αλλά απλώς μια προθυμία να επικυρώσει τα συμπτώματα και να πω «ξέρω ότι δεν το κάνετε [είναι σημαντικό]».

Ωστόσο, ταυτόχρονα, επισημαίνει επίσης ότι πολλοί επαγγελματίες του τομέα της υγείας καίγονται και δυσκολεύονται να συμμετάσχουν σε βαθύτερο επίπεδο αυτή τη στιγμή: “Το πρόβλημα είναι ότι όλοι εξαντλούνται, οι συναδέλφους μου είναι εξαντλημένοι – αυτή η πανδημία έχει εξαντλήσει όλους. ”

«Πάρτε τους ασθενείς σας πολύ σοβαρά»

Με όλο και περισσότερους ανθρώπους που μιλούν για την εμπειρία τους από παρατεταμένα συμπτώματα μετά από ασθένεια Covid-19, ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει πρόσφατα να παρέχουν πιο επίσημη υποστήριξη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας πόρος αποκατάστασης της Covid από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας έχει πλέον διατεθεί. Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ανεπίσημες ομάδες υποστήριξης, όπως το Body Politic, εξακολουθούν να είναι η κύρια οδός για όσους έχουν συμπτώματα μεγάλου μήκους.

“Είναι φανταστικό να βλέπουμε το Long Covid να αναγνωρίζεται, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε τους αγαπημένους μας, τους γιατρούς και τους εργοδότες μας έχουμε αυτή την κατάσταση και να πάρουμε την ενσυναίσθηση, τη θεραπεία και τις έρευνες που χρειαζόμαστε, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τη δοκιμαστική μας κατάσταση και το αν είμαστε νοσηλευμένοι ή όχι. Έχουμε έρθει μακριά, αλλά η προσπάθειά μας για αποκατάσταση, έρευνα και αναγνώριση δεν έχει τελειώσει “, τόνισε η Barbara Melville.

Ο καθηγητής Tim Spector σημείωσε επίσης ότι τα άτομα με μακρύ Covid είναι πιθανό να χρειαστούν μακροπρόθεσμη υποστήριξη.

“Οι μακροχρόνιοι μετατοπιστές θα χρειαστούν ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης, όχι μόνο για τις φυσικές παρενέργειες όπως οι πνευμονικές ουλές, αλλά για τις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας είναι πιθανό να έχει στους ανθρώπους. Το να είσαι άρρωστος για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι απίστευτα επιζήμια για την ψυχική υγεία ενός ατόμου, οδηγώντας σε αυξημένο άγχος και σε ορισμένες περιπτώσεις, κατάθλιψη », σημείωσε.

Το πιο σημαντικό, πρόσθεσε, οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να δείξουν ότι βρίσκονται στην πλευρά των ασθενών τους ανά πάσα στιγμή:

“Θα συμβούλευα [γιατρούς] να πάρουν τους ασθενείς τους πολύ σοβαρά. Για εκείνους που βιώνουν μακρύ covid, το πιο σημαντικό είναι ότι αισθάνονται ότι είδαν και ακούγονται. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθεις άρρωστος και να μην πιστεύεις. ”

“Το Covid εκδηλώνεται με διάφορους διαφορετικούς τρόπους, οπότε οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας πρέπει να βεβαιωθούν ότι γνωρίζουν τα έξι συστάδες του Covid και επίσης να βεβαιωθούν ότι γνωρίζουν και τα 19 συμπτώματα. Οπλισμένοι με πληροφορίες, θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους “, δήλωσε ο καθηγητής Spector στο MNT.

* Αυτό δεν είναι το πραγματικό όνομα του συνεισφέροντος. Χρησιμοποιήσαμε ένα ψευδώνυμο για να προστατεύσουμε την ταυτότητά της.

για ζωντανές ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο κορωνιοϊό και το Covid-19, κάντε κλικ εδώ.

  • Δημόσια υγεία
  • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιούς
  • Cat 1

admin2